Idei de jocuri interactive pentru copii  

Copiii au nevoie de jocuri interactive, pentru a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai creativ și frumos. În loc să alunge plictiseala cu ajutorul computerului, mai bine achiziționezi câteva jocuri din lemn, de exemplu, care să dezvolte imaginația, creativitatea și, poate, gândirea strategică. 

De aceea, interesează-te cu privire la cele mai populare și interesante jocuri, astfel încât micuțul tău să se distreze cât mai bine în weekend-uri și în vacanțe. În cele ce urmează, ți-am pregătit o serie de jocuri interactive, astfel încât să ai de unde alege varianta ideală pentru prichindelul tău. 

Jocuri interactive pentru momentele în care copilul se joacă singur 

Este normal să te ocupi atât de creșterea copilului, cât și de casă și de îngrijirea personală. Din acest motiv, este posibil ca cel mic să trebuiască să se joacă singur uneori, din lipsă de timp din partea ta. Însă, nu te învinovăți sau îngrijora, fiindcă există variante prin care cel mic să petreacă acest timp într-un mod calitativ. Cu ajutorul unor jocuri interactive bine alese, aceste momente pot trece ușor, fără ca acesta să acumuleze frustrări sau supărări. 

Iată aici câteva idei de jocuri interactive, spre care te poți orienta, atunci când treburile casnice sunt prioritare, iar copilul este nevoit să se joace singur: 

  1. Cuburi din lemn 

Cel mic are nevoie să-și dezvolte abilitățile motrice, așa că un set de cuburi din lemn reprezintă o idee foarte bună în acest sens. Cumpără un astfel de pachet și încurajează-l să realizeze tot felul de forme, construcții și peisaje. 

Fiecare rezultat în parte trebuie apreciat și lăudat, pentru a-i crește stima de sine și încrederea în forțele proprii.  

Acest joc poate fi ideal atât pentru momentele petrecute împreună, cât și pentru cele în care este necesar să cauți o activitate care să țină copilul ocupat, în timp ce tu gătești sau te relaxezi. 

  1. Joc cu fracții 

În cazul în care copilul este mai mare și poate învăța cum se fac fracțiile, poți să te orientezi către un joc de matematică, care să-l ajute să înțeleagă cât mai bine operațiile de acest fel. La EuroArt găsești mai multe jocuri de acest fel, care stimulează gândirea matematică a copiilor și îi ajută să exceleze la această materie școlară. 

  1. Joc de îndemânare 

Un alt joc pe care poți să-l iei în considerare pentru momentele de joacă pe cont propriu este cel de îndemânare. De exemplu, poți achiziționa o variantă în care copilul trebuie sa așeze bile colorate pe o planșă cu găuri, astfel încât să creeze diferite imagini, precum este o lebădă pe lac. 

Acesta este unul dintre cele mai iubite jocuri interactive, pe care copiii îl joacă cu multă plăcere.  

  1. Joc de pescuit 

Jocurile de pescuit sunt apreciate de cei mici. Copilul nu are nevoie de niciun fel de ajutor din partea părinților, pentru a se distra în momentele în care încearcă să pescuiască broscuțe sau pești.  

Prichindelul se poate distra în acest fel chiar la masa din bucătărie, în timp ce tu pregătești cina. 

Jocuri interactive, ideale pentru momentele petrecute împreună 

Momentele de familie sunt foarte importante pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului, așa că este necesar să-ți faci cât mai des timp, pentru a te juca alături de acesta. Poți să-ți iei o oră în fiecare seară, înainte de culcare, astfel încât micuțul să aștepte cu nerăbdare aceste clipe de distracție împreună. 

Vezi aici câteva opțiuni de jocuri interactive, ideale pentru a fi jucate împreună cu părinții: 

  1. Hochei 

Nu ai nevoie de un spațiu generos pentru a juca hochei alături de micuț, ci doar de o tablă specială de la EuroArt. Cumpără un joc de hochei în miniatură, realizat din lemn, care să te ajute să petreci timp de calitate alături de fiul sau fiica ta. Alege un model realizat din acest material, deoarece oferă durabilitate și rezistență sporită.  

Este un joc care poate fi jucat la toate vârstele și care poate ține în priză jucătorii, deoarece este antrenant și dinamic.  

  1. Tangram 

Alege un joc tangram din lemn, pentru a reproduce, alături de copil, formele și imaginile de pe cartonașele setului. Cu ajutorul pieselor, puteți realiza mai multe modele de flori, avioane, mașini, case și multe altele. 

Acest joc poate fi jucat atât de unul singur, cât și în echipă, așa că este potrivit pentru momentele de familie, în care distracția, voia bună și armonia completează perfect atmosfera. 

  1. Joc cu cifre 

Cumpără un set de cifre din lemn, cu ajutorul căruia să-ți înveți copilul arta adunării și a scăderii. Tot ceea ce trebuie să faci este să alegi o cifră, iar micuțul alta, iar apoi să găsiți împreună rezultatul corect al adunării sau scăderii celor două.  

Pe lângă faptul că este un joc interactiv, acesta este de calitate superioară, deoarece este fabricat din lemn. Astfel, poți să-l achiziționezi începând cu vârsta de 3 ani a copilului și poate fi folosit până când prichindelul începe să se descurce singur la matematică. 

  1. Titirezi 

Optează pentru doi sau mai mulți titirezi, astfel încât să faceți întrecere cu ei. Ai nevoie de o suprafață plană și mare, precum este podeaua din living, de exemplu, de o zonă pe care să o stabiliți ca fiind startul jocului și de multă energie pozitivă. 

Jocul poate fi jucat atât cu un membru al familiei, cât și cu mai mulți. De aceea, cel mai bine este să dai comandă de mai multe modele, astfel încât toți membrii familiei sau prietenii apropiați să se distreze cu acest joc. 

În concluzie, există numeroase variante de jocuri interactive pentru copiii, pe care le poți alege, astfel încât momentele petrecute acasă să fie de nota 10. Copiii trebuie să aibă activitate continuă, pentru a-și consuma energia într-un mod constructiv. De aceea, încearcă să te orientezi spre mai multe jocuri interactive, astfel prichindelul familiei să se dezvolte sănătos. 

Pe lângă toate ideile prezentate mai sus, mai există multe altele disponibile pe site-ul euroartonline.ro. Analizează cu atenție oferta noastră și adaugă în coș orice crezi că i-ar putea stârni interesul. Este recomandat să optezi pentru jocuri care să stimuleze diferite abilități și calități ale copilului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare