Idei creative decorațiuni de Paște: Cum să îți aranjezi casa 

Paștele este aproape, iar tu poți începe să te pregătești cum se cuvine pentru această sărbătoare frumoasă, ce îți poate umple sufletul cu pace și iubire. 

Acest eveniment creștin unic în an îți poate aduce energie bună în casă, atât prin intermediul luminii sfinte și a sentimentelor de liniște specifice sărbătorii, cât și prin câteva ornamente tematice.  

În anul 2023 se pune accent pe obiectele handmade, așa că ți-am pregătit o listă cu câteva articole de acest fel. Parcurge tot articolul și pune în aplicare variantele de decorațiuni de Paște care îți plac cel mai mult!  

Idei creative decorațiuni de Paște – Concepe ornamentul preferat! 

Atunci când vine vorba despre idei creative decorațiuni de Paște, este necesar să mizezi pe creativitate și imaginație, pentru a putea realiza ornamente cu aspect unic și foarte plăcut. În cazul în care nu ai inspirație în acest sens, te ajutăm noi cu câteva sugestii, numai bune de pus în practică! 

Iată care sunt acestea: 

  1. Cutie cu dulciuri de la iepuraș 

Copiii știu că de Paște vine iepurașul și le lasă câteva dulciuri în holul casei. Bineînțeles, ca în fiecare an, iepurașul cu daruri ești chiar tu! 

De aceea, este bine să găsești o modalitate prin care să le dăruiești cadourile dulci într-o formă cât mai specială. Pentru a le oferi într-un mod cât mai frumos și memorabil, poți concepe o cutie tematică, care să depoziteze toate deliciile preferate ale celor mici.  

Astfel, alege o cutie din lemn din oferta EuroArt Online, pe care să o decorezi cu morcovi din polistiren și cu o bandă textilă cu ștrasuri. În interior, pune hârtie creponată cu mai multe culori și așază dulciurile cu formă de iepuraș.  

La final, după ce prichindeii se bucură de cadou, poți refolosi cutia concepută cu multă dibăcie, pentru a așeza în ea toate ouăle pictate cu ocazia sărbătorilor pascale. 

  1. Lumânări tematice 

De Paște toți creștinii aduc în casă lumină sfântă de la Biserică. Este normal să nu poți lăsa lumânarea să ardă nonstop, fiindcă poți risca numeroase accidente grave. Dacă, totuși, îți dorești o lumină care să pâlpâie de dimineața până seara, poți achiziționa un set de lumânări din plastic. 

Ca să le oferi un aspect cât mai frumos, cumpără și câțiva iepurași concepuți din lemn și paie. Prinde figurinele de suprafața acestora, iar la final așază-le pe într-un mod artistic pe blatul de la bucătărie sau pe măsuța de cafea din living. 

Lumina este laitmotivul acestei sărbători, așa că variantele de idei creative decorațiuni de Paște cu lumânări sunt cele mai potrivite. Astfel, ia în considerare această sugestie de ornament atât pentru decorarea propriei case, cât și pentru dăruirea unui cadou handmade deosebit. 

  1. Coroniță cu ouă 

În cazul în care vrei ca întreaga locuință să fie pregătită de sărbătoare, este indicat să ai în vedere atât designul interior al acesteia, cât și pe cel exterior. Astfel, indiferent dacă locuiești la apartament sau la casă, ornează cu stil ușa principală a căminului.  

Ai nevoie de o sârmă groasă, pe care să poți modela într-un mod ușor, o panglică din satin, mai multe ouă din polistiren și multă răbdare.  

Pentru început, concepe un cerc din sârmă și îmbracă-l cu ajutorul panglicii alese. În cele ce urmează este necesar să colorezi sau să pictezi ouăle cu mai multe nuanțe vii sau în funcție de dorințele copiilor. La final, lipește ouăle obținute pe toată suprafața sârmei.  

Ornamentul este gata! A venit timpul să poziționezi coronița pe ușa de la intrare! 

  1. Creangă cu ouă 

De Crăciun modifici aspectul întregii case cu ajutorul bradului împodobit conform ultimelor tendințe. Dacă adori acest obicei, poți face același lucru și de Paște. Diferența este că nu ai nevoie de un brad, ci doar de o creangă de dimensiuni medii.  

Mergi în parc și caută pe jos o ramură ruptă sau cumpara una artificiala. Apoi, dă comandă de mai multe ouă din polistiren de la EuroArt online și adaugă în coș și o panglică subțire.  

Colorează toate ouăle, iar la final fă-le câte o agățătoare cu ajutorul panglicii. Așază ouăle pe creangă. Pentru a-i oferi stabilitate în poziție verticală, poziționează ornamentul într-o vază din sticlă, în interiorul căreia poți pune, de asemenea, câteva ouă multicolore. 

Aceasta este una dintre cele mai iubite idei creative decorațiuni de Paște, deoarece poate fi amplasată oriunde în locuință. Poți să așezi decorațiunea fie pe podea în living, fie pe mobilierul din sufragerie. 

  1. Vază cu morcovi 

Achiziționează o vază mare transparentă, un set sau două de morcovi din polistiren și câțiva iepurași din lemn pe băț. Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi morcovii cu frunzele în sus în interiorul vazei, după care să introduci printre aceștia câțiva iepuri în miniatură. 

Decorațiunea este gata în doar câteva minute, așa că aceasta reprezintă o idee excelentă, mai ales pentru persoanele care nu dispun de mult timp liber. Poți face mai multe exemplare de acest fel, astfel încât să amplasezi acest tip de ornament în fiecare cameră din casă.  

  1. Ghirlandă cu iepuri și ouă 

De cât timp nu ai mai decupat, precum în grădiniță? Dacă ești o persoană răbdătoare, atunci această decorațiune este pentru tine! În plus, este o idee excelentă, pentru a fi făcută alături de copii.  

Astfel, cumpără mai multe hârtii cartonate, colorate din care să creezi forme de iepurași, pui și ouă. După ce reușești să faci câteva exemplare din fiecare, găurește creațiile în partea superioară, astfel încât să poți trece o panglică prin ele.  

După ce ai agățat astfel toate decupajele, așază ghirlandă deasupra mesei de dining sau în  holul de la intrarea în casă.  

În concluzie, dacă îți dorești să pui în practică câteva idei creative decorațiuni de Paște, urmează pașii de mai sus și bucură-te de rezultate extraordinare!  

Toate ornamentele de aici pot fi realizate într-un weekend pe care îl petreci acasă, alături de toți cei dragi. Ai nevoie de puțin timp liber, multă energie pozitivă și determinare pentru a realiza ornamente handmade de impact, care să schimbe cu totul aspectul casei și care să te ajute să creezi o atmosferă de sărbătoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare