Cutii de lemn pentru flori. 5 pași simpli pentru a planta florile preferate 

Reutilizarea lăzilor de lemn pentru conceperea unor jardiniere de flori cu aspect rustic poate adăuga un plus de stil oricărei grădini sau terase. Jardinierele din cutii din lemn pot fi făcute din lăzi de fructe și legume, din șipci rămase în curte sau dintr-un palet. 

În cazul în care îți dorești să creezi ușor cutii de lemn pentru flori, poți achiziționa de la EuroArt câteva variante, astfel procesul să fie simplificat. Tot ceea ce îți rămâne de făcut este să afli cum să plantezi florile preferate în astfel de suporturi. 

5 etape pentru plantare în cutii de lemn pentru flori 

Dacă ai achiziționat cutii de lemn pentru flori noi, îți rămâne doar să le pregătești pentru plantare. Urmărește cu atenție pașii de mai jos, pentru a ști cu exactitate cum poți obține rezultatul dorit. 

1. Realizează găuri de drenaj 

Dă câteva găuri în partea inferioară a cutiilor, dacă acestea nu au deja. Trei sau patru găuri sunt suficiente pentru a permite excesului de apă să curgă din cutiile de dimensiuni medii.   

2. Învelește cutia cu folie 

Așază pe toată suprafața interioară a cutiilor o folie din plastic, astfel încât aceasta să nu treacă de margini. Apoi, folosește o șurubelniță pentru a străpunge folia prin găurile de drenaj. 

Deasupra găurilor poți pune câteva bucăți de ghivece sparte, astfel încât să permită drenarea apei, dar să împiedice scurgerea pământului.  

3. Umple cutia cu pământ de flori 

Umple modelele de cutii de lemn pentru flori cu pământ proaspăt. 

După poți face o probă de drenaj, pentru a vedea dacă apa se scurge corespunzător. Toarnă apă în cutii  și vezi dacă aceasta picură. În cazul în care nu se scurge este necesar să mai faci câteva găuri. 

4. Plantează 

Așază bulbii plantelor în cutii și acoperă părțile laterale cu pământ. 

Dacă dorești să plantezi semințe, ai grijă să le introduci în pământ la adâncimea recomandată pe ambalaje. Înainte de a le introduce în sol, umezește toată suprafața cutiilor.  

5. Așază cutia în grădină sau pe terasă 

Așeză cutiile de flori la lumină, astfel încât acestea să aibă parte de o dezvoltare armonioasă și rapidă.  

De asemenea, ai grijă să fie amplasate la distanță de pământ, pentru a evita putrezirea acestora. Cel mai bine este ca acestea să fie așezate pe polițele exterioare ale terasei sau casei sau să fie poziționate pe mai multe pietre plate. 

În concluzie, este destul de ușor să creezi cutii de lemn pentru flori, mai ales dacă achiziționezi produsele ideale de la EuroArt.  

Această activitate frumoasă și relaxantă poate fi făcută alături de copii, deoarece le dezvoltă abilitățile motrice și cultura generală. Astfel, ideea de a realiza jardiniere din cutii de lemn este una excelentă, deoarece oferă un plus de frumusețe grădinii și poate fi considerată o activitate interesantă și constructivă pentru cei mici.  

Prin urmare, dacă îți dorești să personalizezi zona exterioară a casei într-un mod deosebit, ia în vedere această idee de decor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare