Cum să decorezi o cutie din lemn – 4 idei creative care pot scoate o cutie din anonimat

Dacă până acum ne doream să stăm acasă și să nu treabuiască să mergem la lucru, acum ne dorim să putem ieși, doar că nu mai putem. Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se îndeplinească, nu? Sigur, statul în casă nu pare greu, până când trebuie să faci asta prea multe zile la rând. Ai făcut curat de trei ori deja, ai rearanjat dulapul și ai văzut filmul ce îl aveai pe listă de ceva vreme dar nu ai avut timp de el. Ce e de făcut?

Găsește-ți un hobby! Nu știi ce ți-ar plăcea să faci? Încearcă niște crafting. Avem noi câteva idei care s-ar putea să îți placă. 

Ce e crafting-ul? Crafting-ul este practic un fel de lucru manual. Decorezi, pictezi, creezi lucruri noi…de mână. Și pentru că vrem să te relaxezi și să îți treacă timpul mai repede în această perioadă, încearcă una (sau mai multe) din ideile de mai jos.

Decorează o cutie cu tehnica șervețelului

Sursa: Teo's Kitchen

Tehnica șervețelului este un proces relativ simplu care va scoate o cutie simplă din anonimat. O poți decora exact așa cu vrei, cu orice tip de șervețel îți dorești. Înainte să te apuci de treabă, trebuie să ai următoarele:

  • O cutie pe care o poți comanda de aici
  • Pensule de dimensiuni diferite
  • Adeziv ce devine transparent după aplicare
Ce urmează?

Acum că ai toate cele necesare, primul lucru pe care trebuie să îl faci e să separi cele 3 straturi ale șervețelului și să îl păstrezi, bineînțeles, pe cel colorat pentru a-l aplica mai târziu pe cutie. După ce ai separat șervețelul, aplică un strat gros și uniform pe suprafața pe care vrei să lipești șervețelul. Următorul pas? Aplică șervețelul pe suprafața unsă cu adeziv. Presează șervețelul cu mișcări blânde pentru a nu rupe șervețelul. Cum știi dacă șervețelul e lipit bine de lemn? Începi să vezi textura lemnului, iar șervețelul devine transparent.

Poți vedea mai multe aici:

Decorează pictând

crafty.ro

Ai tu vreo idee creativă ce vrei să o vezi pusă pe lemn și tehnica șervețelului nu te ajută? Încearcă să pictezi. Pictând ai liber la creație și poți face tot ce îți trece prin minte. Pentru asta ai nevoie de culori acrilice, tempera sau chiar în ulei. Depinde ce preferi. Înainte să de apuci de pictat, însă, aplică un strat de grund pe lemn pentru a împiedica absorbția culorii în lemn. Altfel vei obține un aspect șters la final.

Decorează folosind tehnica transferului

Fabricuta de Idei

Tehnica transferului este o metodă ușor mai complexă decât celelalte deoarece cere mai multă atenție și migală, dar și mai multe elemente pentru a ieși așa cum trebuie.

De ce ai nevoie
  • O cutie pe care o poți comanda de aici
  • Fotografia preferată pe suport de hârtie
  • Gel de transfer
  • Pensulă pentru a întinde gelul
  • Apă
  • Lac de finisaj

Acum că ai tot de pe listă, primul lucru pe care trebuie să îl faci e să aplici un strat generos de gel pe suprafața pe care vrei să imprim fotografia. După ce ai aplicat gelul, iei fotografia și o aplici cu fața în jos pe suprafața dată cu gel apăsând pentru a te asigura ca suprafața e bine acoperită. Acum trebuie să aștepți. 

Cât? Ideal e să lași de pe o zi pe alta, dar dacă nu ai răbdare minim 30 de minute/o oră. După ce ai așteptat, intră apa în acțiune. Înmoi degetele în apă, și uzi hârtia. Practic trebuie să dizolvi hârtia pe care era poza, cu apă. Este un proces mai lung și trebuie să fiți foarte atenți pentru a nu distruge imaginea. După ce hârtia e dizolvată aplici un strat de lac de finisaj, et voila. Cutia ta e gata.

Dacă sună puțin complicat, am găsit și un video care să te ajute:

Decorează cu sclipici și pietricele

Scoala Duminicala

Dacă nu te mulțumește niciuna dintre metodele de mai sus, sau pur și simplu vrei ce mai simplu, mai rapid și mai…sclipicios, poți oricând decora cutia cu muuuult sclipici și pietricele colorate.

Tot ce a nevoie e o cutie de lemn pe care o poți găsi aici și sclipici sau petriciele pe care le găsești aici. În rest tot ce rămâne de făcut, este să dai frâu liber imaginației tale, și să decorezi cutia cum îți place ție mai mult.

Gata, noi am venit cu ideile, acum așteptăm să vedem ce îți iese. Și dacă vrei, poți oricând să ne trimiți o poză cu rezultatul final. Chiar ne-ar plăcea să îl vedem! Apropo, activitatea asta o poți face oricând și cu cei mici. Îi ține și pe ei ocupați și ai și tu un mic moment de respiro. Iar dacă nu e de ajuns, zilele următoare îți vom aduce și câteva idei pentru ce să faci cu cel mic în casă în această perioadă.

Până atunci, #stămacasă și #stămsănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare