6 jocuri și activități pe care le poți face cu copilul tău acasă

E greu pentru toată lumea în această perioadă când trebuie să stăm în casă. Dar poate mai dificil le este copiilor. Lor nu le este ușor să înțeleagă de ce trebuie să stea închiși în casă, de ce nu pot ieși afară, de ce nu se pot vedea cu prietenii lor de la grădiniță și școală. Pe lângă asta este și foarte greu să îi faci să profite de acest timp pe care trebuie să îl petreacă în casă. Cei mici nu au prea multă răbdare să facă un lucru prea mult. Ei, și atunci ce e de făcut? Cum îi facem să se “bucure” măcar puțin de timpul acesta?

Dă-i ceva de pictat

Dă-i ceva de pictat. Dar nu îi pune o simplă foaie de hârtie în față. Dă-i ceva de care se pot bucura mai apoi. O idee ar fi acest șorț creativ pe care cei mici îl pot folosi apoi. Acesta este un proiect ce îi va ține ocupat măcar câteva minute bune.

Gătiți ceva împreună

Dacă tot aveți tot acest timp de petrecut în casă, mai bine îl petreceți făcând ceva împreună. Iar dacă cel mic are deja șorțul, mai bine să îl și folosească, nu? Nu trebuie să fie ceva  complicat. Orice rețetă, cât de simplă, e lucru nou pe care cel mic îl învață. Și până la urmă, nu e niciodată prea devreme să înveți ceva nou, nu?

Ajută-l să învețe

Poate ai un copil mic care acum învață să vorbească și analizează tot ce în jurul lui. Acum e momentul ideal ca acesta să învețe literele și cifrele. Poți face asta într-un mod creativ și interactiv cu setul de cuburi ABC din lemn. Făcute din lemn, acestea sunt colorate și au pictate pe ele atât litere cât și cifre, astfel că cel mic poate învăța ambele lucruri în același timp. 

Învățați jucându-vă împreună

Cum poți să îl provoci să învețe lucruri noi? Jucându-vă împreună! Puteți face asta cu un joc interesant de jenga care îl va provoca să socotească pentru a putea caștiga! Vestea bună e că vă puteți juca toți din familie. Așa că poate fi o activitate numai bună de carantină.

Uitați-vă la filme împreună

Cu atâtea servicii de streaming disponibile acum aveți o varietate de filme din care să alegeți. Și Netflix și HBO Go au secțiuni speciale pentru copii. Câteva dintre recomandările noastre sunt:

  • Wonder (Netflix)
  • Hotel Transylvania (HBO Go) – acesta are 3 filme deci puteți face un maraton de filme cu el.
  • Matilda (Netflix)
  • Alladin (HBO Go)
  • Stuart Little (Netflix)
  • Inside Out (HBO Go)

Bineînțeles, acestea sunt preferatele noastre. Fie ca alegeți Netflix sau HBO Go, veți găsi o mulțime de alte filme din care să alegeți.

Citiți împreună

Ai vrea ca cel mic să citească mai mult? Acum e momentul perfect. Puteți citi împreună. Fiecare cu cartea lui, desigur. Știi vorba aceea “copilul face ce vede la părinții lui?” Dacă faceți asta împreună, cel mic va vedea că și tu faci același lucru și atunci va fi și el mai deschis să citească. 

Gata, acum probabil aveți destule activități pe care le puteți face împreună cu cel mic. Iar daca mai ai cumva nevoie de alte sugestii de jocuri și jucării, poți oricând să intri pe EuroArt și să alegi un nou joc pentru copilul tău. Până una alta, #stămacasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare